
'n Portie
kunst is gezond!
Hoi! Ik ben Erica van Mook (geboren in 1982), vakdocent beeldende kunst, illustratief vormgever en beeldend kunstenaar uit Utrecht, Nederland. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.
Ik teken, knip, plak en illustreer in verschillende (digitale) technieken. Ik speur naar symboliek en verzamel metaforisch materiaal waarmee ik mijn illustraties opbouw en erop los improviseer, totdat er een samenhangend beeld ontstaat dat de boodschap van een verhaal of idee overbrengt. Door met een open blik vanuit een ander perspectief naar een niet voor de hand liggende situatie te kijken, kom je vaak tot onverwachte inzichten en nieuwe ideeën. Mijn illustraties kunnen een handige tool zijn om in dialoog te gaan of om meer betekenis en uitleg te geven aan jouw eigen verhaal.
Creativiteit is voor mij een onmisbare kracht die ik graag inzet en doorgeef. Het is als een spier: hoe eerder je deze traint, hoe sterker hij wordt. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!
Mijn missie is helder: beeldende kunst verbinden met zorg en welzijn. Dit doe ik momenteel door de kracht van verbeelding aan te wakkeren bij kinderen in het basisonderwijs. De kracht van verbeelding heeft me altijd geholpen om mijn weg te vinden, en ik geloof dat het een superkracht is die ons allemaal verder kan helpen. Het is een hulpmiddel om jezelf af te leiden en rust te vinden. Het biedt ruimte om gedachten en emoties te ontrafelen, nieuwe perspectieven te ontdekken, verhalen te delen en de ander te laten ervaren wat je voelt en denkt.
Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Ik vind het leuk om met je mee te denken!
'n portie kunst
is gezond!
Dit is het tekstgebied voor deze paragraaf. Om het te wijzigen, klikt u gewoon en begint u met typen. Nadat u uw inhoud heeft toegevoegd, kunt u het ontwerp aanpassen door verschillende kleuren, lettertypen, lettergroottes en opsommingstekens te gebruiken. Markeer gewoon de woorden die u wilt ontwerpen en kies uit de verschillende opties in de tekstbewerkingsbalk. Dit is het tekstgebied voor deze paragraaf. Om het te wijzigen, klikt u gewoon en begint u met typen. Nadat u uw inhoud heeft toegevoegd, kunt u het ontwerp aanpassen door verschillende kleuren, lettertypen, lettergroottes en opsommingstekens te gebruiken.
Erica van Mook
maker, beeldend kunstenaar, illustratief- en grafisch vormgever en kunstvakdocent
Verhalend ontwerpen. Verhalend ontwerpen betekent een thema in de klas uitwerken aan de hand van een verhaal of een storyline, waarbij leerlingen actief meedoen en zelf ontdekkend leren. Welke stappen horen daarbij en wat levert het leerlingen op? Lees meer over de systematiek van verhalend ontwerpen en bekijk hoe twee scholen het in de praktijk brengen bij de taalles en een kinderboekenproject.
Erica van Mook (geboren in 1982), een illustratief vormgever en beeldend kunstenaar uit Utrecht, Nederland. Ik ben afgestudeerd (2005) aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.
Ik teken, knip, plak en illustreer in verschillende (digitale) technieken. Ik speur naar symboliek en verzamel metaforisch materiaal, waarmee ik mijn illustraties opbouw en er op los improviseer! Totdat er een samenhangend beeld ontstaat dat de boodschap van een verhaal of idee naar buiten brengt.
Door met een open blik vanuit een ander perspectief naar een niet voor de hand liggende situatie te kijken, kom je vaak tot onverwachte inzichten en nieuwe ideeën. Mijn illustraties kunnen een handige tool zijn om in dialoog te gaan of om meer betekenis en uitleg te geven aan jouw eigen verhaal.
Chantal is als beeldend kunstenaar gevestigd in haar atelier in Zwolle. Deze plek barst van de creativiteit en dient tevens als expositieplek voor haar kunstwerken. Haar beelden worden gekenmerkt door vele kleuren, ruwe materialen, natuurlijke en technische invloeden. Naast al deze elementen staat het hergebruiken van materialen centraal in haar werk. Door jaren ervaring kent Chantal het creatieve proces en de ontwikkeling van de creativiteit van binnenuit en past dit dagelijks toe.
Naast beeldend kunstenaar, is Chantal al acht jaar werkzaam als vakdocent binnen de kunsteducatie. Ze biedt uiteenlopende workshops en schoolprojecten aan voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. De bijna kinderlijke speelsheid die het werk van Chantal heeft, wordt veelal samengevoegd met de workshops die ze verzorgt. Het geeft de workshops een unieke en eigenzinnige uitstraling. De speelse link tussen haar eigen kunstenaarschap en haar workshops, wilt Chantal graag overbrengen op de leerlingen. Daarom tovert ze de workshopruimte om tot een ware werkplaats of haalt ze omgeving naar binnen. Gedurende dit proces geeft Chantal de leerlingen de ruimte om op een beeldende manier uitdrukking te geven aan hun gedachten en ideeën.
Chantal heeft onder andere gewerkt voor De Fundatie, Tetem, KIDD, SCALA en vele andere cultuurcentra. Als docent leerde zij binnen deze organisaties te spelen met kinderen, experimenteren in materialen en technieken. Door deze opgedane ervaringen heeft Chantal een natuurlijke manier van lesgeven ontwikkeld. Dit gaat gepaard met het makkelijk kunnen inspelen op situaties en het maken van verrassende keuzes. Het stimuleren en ontwikkelen van de beeldende expressie zijn, samen met kunnen verbinden en creëren, zeer belangrijke uitgangspunten binnen Chantal haar workshops. Zoals ze het zelf verwoord, het balanceren tussen fictie en feiten.
Chantal de Wolde is als kunstenaar/vakdocent al jaren actief binnen de cultuureducatie. Ze biedt uiteenlopende workshops, maatwerk- en schoolprojecten aan voor zowel voortgezet als primair onderwijs.
Over ons
Met duizend-en-één expertises in huis helpen wij vol overtuiging de kunst vooruit en maken een verschil in de wereld om ons heen. Want kunst geeft kleur aan het leven, maakt mensen én de mienskip completer, slimmer, sterker en beter!
Onze missie: kunst en cultuur als instrument inzetten om de mienskip en het culturele veld met elkaar te verbinden op weg naar een sterke samenleving met kansen voor iedereen in Fryslân.
Dit doen we vanuit de visie dat de (innovatie)kracht van kunst en cultuur kan worden benut bij het aangaan van grote maatschappelijke en sociale uitdagingen in de mienskip.